Mi mindenre jó egy törölköző! Így biztosan nem égeted le a rizst.
Mindenki másképp készíti a rizst, de van egy szuper ázsiai praktika, amivel nem fog odaégni. Nincs más dolgod, csak a végén egy törülközővel letakarni, és hagyni, hogy megpárolódjon.
Pirítsd meg kis olajon a szemeket, majd önts fel, kétszer annyi vízzel, mint amennyi rizst tettél a lábasba. Sózd, fűszerezd, és hagyd, hogy lefőjön a víz.
A másik megoldás, hogy egy bögre rizst és két bögre vizet egyszerre tegyél fel főni, fűszerezd és várd meg még elpárolog a víz.
Ekkor vedd elő a törölközőt...
Az új praktika lényege, hogy bármelyik főzési megoldást is választod, ne várd meg, hogy teljesen lefőjön a víz, hanem a felénél zárjd el a gázt, tegyél fedőt a lábasra, és az egészet takard be egy vastag, bolyhos törölközővel. Így biztos lehetsz abban, hogy nem kap oda az alja, viszont a szemek tökéletesen megpuhulnak.
forrás: www.kiskegyed.blikk.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése